Energibesiktning

För att genomföra ett energisparprogram för en byggnad krävs först att man gör en omfattande utredning av byggnadens energisystem.

Vi utför energibesiktningI en energibesiktning betraktar man alla tekniska system för uppvärmning, komfortkyla och ventilation samt övriga energiförbrukare som till exempel belysning.

Utöver de tekniska systemen besiktigar man klimatskärmen där fönster, dörrar, tak och fasad ingår. Energibesiktningen resulterar i en rapport med föreslagna åtgärder och en ekonomisk utvärdering av dessa.

Det är ofta lämpligt att utföra ett flertal åtgärder tillsammans i ett paket för att då kunna finansiera de mindre lönsamma åtgärderna med de som är mer lönsamma. På så sätt sparar man störst mängd energi i längden.

Vi på Energisparkonsult har över 40 års erfarenhet av att hjälpa fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag att spara energi genom att kartlägga energitjuvar och ge våra kunder relevanta energispar åtgärder.

energideklarera

När Energisparkonsult utför en energideklaration ingår alltid en energibesiktning med en grov ekonomisk kalkyl för utförande av föreslagna åtgärder.

Vi kan även ta fram förfrågningsunderlag för att underlätta upphandling av utförande av åtgärderna, eller själva utföra åtgärderna i egen regi.

Låter det intressant? Kontakta oss för en förutsättningslös diskussion om hur vi kan hjälpa er. Vi ser fram emot vidare samtal!

Energisparkonsult AB Stockholm

Box 40
195 21 Märsta
Växel: 08 595 105 70
E-post: service@energisparkonsult.se
Organisationsnummer: 556204-2985

Energisparkonsult i Mälardalen AB

Box 32
754 50 Uppsala
Växel: 018 24 66 66
E-post: service@energisparkonsult.se
Organisationsnummer: 559234-6687

Besöksadress

Voltgatan 7
195 60 Arlandastad
www.energisparkonsult.se